PressPort News


Tevékenyégek

A Pressport News egy multimédiás terepkutató- és hírműhely. Elsősorban társadalmi jelenségekkel foglalkozunk, különös tekintettel az interkulturális és intercivilizatorikus dimenziókra.

Saját célra készített anyagaink az adott eseményről, jelenségről nem tudósítanak, hanem a jelenség okait keresik. Szándékunk szerint segítséget adnak az értelmezésben.

A saját anyagok mellett médiumok, kutatóintézetek, civil szervezetek számára vállaljuk háttérkutatások, tudósítások, multimédiás beszámolók készítését jellemzően — hazai és külföldi — terepmunkát igénylő feladatokhoz. Mindehhez professzionális technikai felszereléssel, illetve szakértői csapattal rendelkezünk. Ugyancsak vállaljuk újságírók, tudósítók külföldi munkájának előkészítését, logisztikai megszervezését, lebonyolítását is. Legnagyobb gyakorlattal a Balkánon, Törökországban és a Közel-keleten rendelkezünk.

Jelentős külföldi helyszínismeretünkre alapozva vállalunk helyszínvadász (location hunter) tevékenységet is. Tevékenységünk felöleli az adott helyszínen történő forgatás logisztikai és munkavédelmi feltételeinek felmérését is.